Kinderen én een opgeruimd huis?

12 0

Zwaar vermoeiend

Ik weet niet hoe het bij jou thuis eraan toegaat maar het is hier altijd een grote strijd om de meiden hun eigen rommel achter hun kont te laten opruimen en klusjes te laten doen. En die strijd is soms zwaar vermoeiend. Een opgeruimd huis? Breek mij de bek niet open!

Oost Indisch doof

Het blijkt nogal moeilijk te zijn om vuile kleding, sokken en ondergoed in de wasmand te gooien. Nee in plaats daarvan ligt het naast de wasmand, in de badkamer, in hun eigen kamer, onder het bed of zelfs in de woonkamer onder de bank. En wat dacht je van vieze glazen en lege chipszakken? Elke dag weer moet ik hetzelfde riedeltje herhalen, ruim je eigen rommel op! En weet je ik krijg het gevoel dat ze oost indisch doof zijn want ik krijg het er maar niet in.

Uit zichzelf de stofzuiger pakken

Vreemde zaak want zo af en toe uit zichzelf de stofzuiger pakken kunnen ze wel en vinden ze blijkbaar minder vermoeiend dan hun eigen sokken in de wasmand gooien. Makes me wonder, want de stofzuiger uit de kast pakken vergt al enige inspanning laat staan de woonkamer stofzuigen. Of zouden ze door hebben dat wanneer je een halfuurtje stofzuigt je meer dan 100 calorieën verbrandt? Hmm liggen er daarom volop lege chipszakken in hun kamer?

Een opgeruimd huis?

Kinderen én een opgeruimd huis? Ik denk dat er maar weinig ouders zijn die hierover mee kunnen praten. Nou ja in ieder geval weten mijn kids de stofzuiger te vinden en ze weten ook nog eens hoe deze werkt. Zal ik dan de vuile sokken en lege chipszakken maar voor lief nemen? Dan hoef ik tenminste niet te stofzuigen!

Laten jouw kinderen thuis ook alles slingeren of heb jij wel altijd een opgeruimd huis?

 

Foto: Pexels.com

12 Comments
 • Leonie van Mil
  oktober 5, 2016

  Zelfs een baby krijgt het voor elkaar hahaha. Hier geen opgeruimd huis. Alleen als ie op de opvang zit 😉
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…Een tropische winactieMy Profile

  • Savethemama
   oktober 8, 2016

   Ja herkenbaar, hier alleen wanneer ze op school zijn pfff

 • sammie
  oktober 5, 2016

  Wij hebben geen kinderen dus ik herken het niet zo. Wel een hond, bijna dagelijks stofzuigen dus… Zucht. 😉

  • Savethemama
   oktober 8, 2016

   Ohja herkenbaar van de hond hihi

 • Jacqueline
  oktober 5, 2016

  Wat hier het meest rondslingert: Suske & Wiskes, echt belachelijk. Ze zijn verder best aardig gedrild om de woonkamer netjes te houden. Het helpt vaak ook om te zeggen dat het voor een bepaald tijdstip en om een bepaalde reden aan kant moet zijn. Bijvoorbeeld over een half uur is de vloer van je kamer leeg, want dan kan ik stofzuigen. Of als ik op dreef ben: als binnen 2 minuten die tafel niet leeg is, pleur ik alles in de vuilnisbak! Haha!
  Jacqueline onlangs geplaatst…Mijn nieuwe favoriete herfstoutfitMy Profile

  • Savethemama
   oktober 8, 2016

   Whaha die heb ik ook vaak gebruikt, dat ik alles weggooi wanneer ze het zelf niet opruimen. De ene keer helpt het en de andere keer niet.

 • MamaPlaneet
  oktober 5, 2016

  Vooral dat Oost-Indisch doof gedeelte is herkenbaar. Mijn kinderen zijn 1 & 2 maar ze zijn heel goed in de woonkamer omtoveren tot een rampgebied. Positief benaderen en samen opruimen (met een liedje) helpt. Maar ja, nee zodra je kinderen kunnen kruipen kun je je opgeruimd huisje gedag zwaaien. Alhoewel, ze maken er wel een creatieve bende van. Ik probeer t positief te bekijken, merk je het? 😉

  • Savethemama
   oktober 8, 2016

   Met kleine kinderen blijf je bezig maar met oudere ook hoor, ik denk dat het pas ophoud wanneer ze uit huis zijn 😉

 • Jonna@Burgertrutjes
  oktober 5, 2016

  Ik heb geen kids maar vriendlief herken ik wel in bovenstaand artikel haha!
  Jonna@Burgertrutjes onlangs geplaatst…Lekker op vakantie – vliegen met TUI naar FloridaMy Profile

  • Savethemama
   oktober 8, 2016

   Haha laat hij je maar niet horen 😉

 • Nicole
  oktober 7, 2016

  Zowel mijn dochter als wij zelf zijn rommelmakers.
  Dus een opgeruimd huis? In mijn dromen…
  Nicole onlangs geplaatst…Hoe houd je voorlezen aan (ongeduldige) peuters leuk?My Profile

  • Savethemama
   oktober 8, 2016

   Ik kan er ook wel wat van hoor, maar de rest hier in huis spant de kroon haha

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.