Wat kost een kat? De aanschaf en spullen

By 2 0

Wat kost een kat?

Dat kittens momenteel big business zijn heb ik wel ondervonden tijdens mijn zoektocht op Marktplaats. Zelfs voor huis, tuin en keuken kittens word tegenwoordig een dikke prijs gevraagd. Ik had voor mezelf een grens gesteld en dat was maximaal €80,- voor een kitten. Wil je een raskat dan moet je rekenen op een veel hogere prijs. Wat kost een kat en de benodigde spullen? Ik ga het je vertellen…

Denk je erover na om een kat aan te schaffen? Dan is het sowieso wel fijn om te weten hoeveel zo’n kitten kost in aanschaf en levensonderhoud. Ik zet een aantal kosten voor je op een rij, uitgaande van mijn eigen ervaring.

Wat kost een kat? De aanschaf en spullen

Onze kitten is een gewone huis, tuin en keukenkat. De vraagprijs was €80,-. Ontwormd en ontvlooid maar omdat ik dit best een hoge prijs vond voor een kitten die niet ingeënt was heb ik uiteindelijk €60,- betaald. Ze was recent nog ontwormd, maar ik kreeg nog wel wat kuurtjes mee voor wanneer ze 3 maanden is.

Spulletjes voor je kat – Wanneer je eenmaal hebt besloten dat je een kat gaat kopen heb je natuurlijk wel wat spullen nodig die in huis moeten zijn voordat de kat bij je intrekt.

Kattenbak – Kattenbakken zijn er in verschillende prijsklassen, ik kocht er eentje in de sale voor €12,50. Mooi koopje!

wat kost een kat

Kattengritschepje en poepschepje – €2,50 per stuk

Kattenbakvulling – dit kun je zo goedkoop of duur maken als je zelf wilt. Koop je goedkopere dan heb je wel kans dat je vaker de bak moet verschonen en dat je snel nare luchthes gaat krijgen.

Krabpaal of krabplank – zelf moet ik deze nog aanschaffen maar ik zag een leuke krabpaal voor €12,50 bij de dierenwinkel. Zo blijven je meubels hopelijk bespaard.

wat kost een kat

Vervoersmandje – handig voor als je de kat gaat ophalen en voor als je naar de dierenarts moet. Ik leende hem bij mijn nichtje, maar ik zag ze ook bij Action. Ik heb alleen niet naar de prijs gekeken.

Brokjes en natvoer – verschillende prijsklassen.

Bakjes voor eten en drinken – ik kocht deze voor €1,49 per stuk bij Action.

wat kost een kat

Ontvlooiingskuur en ontwormingskuur – verschillende prijsklassen.

Vlooienkam – ongeveer vanaf €1,50.

Speeltjes – deze zijn al verkrijgbaar vanaf €0,50 bij dierenwinkels en Action.

Dierenartskosten – variëren per praktijk en stad.

Chippen – wij gaan onze poes ook laten chippen. De prijzen verschillen heel erg, denk aan tussen de €20,- en €40,- maar deze kosten zijn gelukkig maar eenmalig.

Wanneer je het meteen goed wilt doen kost het je best wat geld, maar veel dingen zijn maar een eenmalige aanschaf. Ook wil ik je op het hart drukken om echt goed na te denken voordat je een kat aanschaft. Het beestje heeft goede verzorging en aandacht nodig, als je dit niet kan geven dan zou ik er als ik jou was niet aan beginnen.

Uitgelichte foto: onze kitten Lola

Foto’s benodigheden voor een kat via Brekz.nl

Bewaren

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.