Zelf recepten bedenken kan ik niet, of misschien komt dat ooit… Denk het niet want ik ben niet zo goed in verhoudingen maken enzo. Geeft niet, er zijn genoeg recepten te vinden op internet die ik kan uitproberen. Ik zit elke dag met mijn neus op internet, soms stiekem onder werktijd, tja wie doet dat niet. Ik zoek dan recepten van wat ik die dag als avondeten zal maken. Maar dan kom ik af en toe van die recepten tegen waarvan ik denk, die moet ik maken en snel ook!
Ik kwam het recept van dit bananenbrood tegen op Floraa.nl. Een hele tijd geleden maakte ik weleens een goddelijk bananenbrood, met kokos etc. helaas kan ik het recept daarvan niet meer terugvinden. Omdat ik het bananenbrood nog nooit op deze manier had gemaakt, en ik nog een aantal overrijpe bananen in de fruitmand had liggen heb ik er maar meteen werk van gemaakt. Het duo bananenbrood is glutenvrij en suikervrij. Het recept vind je op Floraa. In het recept stond niet aangegeven dat ik de havermout tot meel moest malen, maar ik heb het wel gedaan. Het brood had nog wel een ietsiepietsie zoeter gemogen van mij, dus volgende keer doe ik er een beetje agavesiroop in. Verder is het een heerlijk brood, ik heb het gebakken in een normaal cakeblik. Wanneer het brood bijna de oven uit kan prik je even met een saté prikker om te kijken of het goed gaar is, wanneer de prikker er schoon uitkomt dan is het klaar. Bewaar het banananbrood in folie of in een afgesloten bak in de koelkast, zo kan je het wel een paar dagen vers houden, mocht je er vanaf kunnen blijven.
Heb jij nog een leuk try out recept voor mij?
Hee wat leuk!