Mijn tips voor een perfecte zondag

7 0

Een perfecte zondag

Ik heb een haat liefde verhouding met zondag. Zondag is een hele fijne dag maar tegelijkertijd weet je ook dat het weekend bijna weer voor bij is. Dikke bummer! Niet te lang bij stilstaan en ook niet gaan sikkeneuren want daarmee kom je toch niet verder (zeg ik heel stoer), de dag na zondag blijft nog steeds maandag.

Monday that bastard!

Nietsnutten, erg fijn

Er zijn peoples die op zondag van hun bed naar de bank verhuizen en van de bank ’s avonds weer naar bed. Nietsnutten, erg fijn, ook ik doe dat weleens. Maar ik vind het toch fijner om optimaal te genieten van de laatste dag van het weekend. Dat wilt niet zeggen dat ik elke zondag super actief ben, maar ik probeer er wel wat van te maken en dat kan met de simpelste dingen.

Mijn tips voor een perfecte zondag

Uitslapen – tot een uur of 9 lekker slapen, vaak ben ik eerder wakker. Ik blijf dan nog wel even lekker liggen.

Uitgebreid ontbijten – warme broodjes of croissantjes uit de oven, een gekookt of gebakken eitje. Een heerlijk vers geperst sapje of smoothie. Gezellig met zijn allen aan tafel en geen haast.

Thuis hightea-en – heb je geen zin in een uitgebreid ontbijt, waarom niet gezellig thuis high tea-en. Koop of maak kleine zoete hapjes, scones, kleine sandwiches, een grote pot thee. Super gezellig toch! Hier scoor je punten mee…

Een Uurtje in bad of een heerlijke warme douche – wat is er nu fijner dan me-time? Ga lekker lang in bad zitten met je favoriete badschuim of nog beter bruisbal. Vergeet je boek of tijdschrift niet! Heb je geen bad, ga je lekker lang douchen. Lekker scrubben of een fijn haarmasker doet wonderen.

Een leuke activiteit plannen – wij hebben een abonnement op dierentuin Blijdorp. Zo kunnen we gaan wanneer we willen. Maar bowlen, zwemmen, een lange wandeling, bioscoop, pretpark zijn ook erg leuke dingen om te doen op zondag.

Uit eten – ben je lui maar wil je toch nog even het huis uit. Ga dan lekker uit eten, je word tot op je wenken bediend en hoef je je ook niet druk te maken over de afwas.

Een cookout organiseren met vrienden en of familie – trommel een aantal vrienden en/of familieleden op en laat iedereen wat lekkers maken. Nodig ze natuurlijk gezellig bij jouw thuis uit. Wijntje, cocktailtje en fijne conversaties. Ik hou er van!

Op visite bij iemand – verras iemand met een bezoekje, breng een bosje bloemen of iets lekkers mee. Misschien wel handig als je van tevoren belt dat je langs komt. Sommige mensen stellen dit op prijs in plaats van dat je onverwachts voor de deur staat.

Film kijken of series – Ben je echt te lui, moe of heb je nergens zin in? Dan kan je nog altijd een film of serie marathon houden. Zelf kijk ik op zondag vaak naar documentaires op Discovery of National Geographic. Met natuurlijk iets lekkers om te knabbelen.

Hoe ziet jouw perfecte zondag eruit? Heb je nog leuke tips voor een perfecte zondag voor mij? 

 

 

Foto: Pixabay

7 Comments
 • Ellen
  juli 17, 2016

  Wij zijn niet zo van het uitslapen, krijg je met 2 kleine kinderen ?. Wij gaan vaak wandelen in de ochtend. Lekker vroeg het bis in als er nog niemand is. Soms komen we dan nog herten tegen, heel gaaf!

  • Savethemama
   juli 17, 2016

   Mijn dochters zijn al ouder dus laten ze mij met rust haha. Oh fijn zeg wandelen, heerlijk de buitenlucht in.

 • Ilse van Kreanimo
  juli 17, 2016

  Geen uitslapen hier in huis… helaas. Dat komt vast wel weer als de kindjes groter zijn…. Toch?

  • Savethemama
   juli 17, 2016

   Tuurlijk, dan laten ze je lekker met rust. Hihi

 • Maaike
  juli 22, 2016

  Klinkt goed! Ik plan het liefst zo weinig mogelijk op zondag, een beetje in en om huis, relaxen, boekje lezen, wat computeren en meestal wel even bij de schoonfamilie langs. Wanneer het hier zomer is liggen we vaak in het zwembad 🙂
  Maaike onlangs geplaatst…Reizen in Bolivia: Mijn SucreMy Profile

  • Savethemama
   juli 23, 2016

   Zo weinig mogelijk doen op zondag is het beste haha

 • Lilian
  juli 23, 2016

  Dat ontbijt en een hele leuke activiteit staat hier meestal wel op het programma. En vergeet vooral sport kijken niet! 😉 Ik vind het heerlijk om zondagavond alvast mijn agenda te checken en een planning te maken, zodat ik maandag meteen kan beginnen. Maar misschien vinden alleen zelfstandigen dat leuk 😉
  Lilian onlangs geplaatst…Beautiful freak I love youMy Profile

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.