Surinaamse siroop

1 0

IJskoud

Ik weet niet meer wanneer ik voor het eerst een glas Surinaamse siroop onder mijn neus geschoven kreeg, maar ik weet nog wel dat ik meteen verkocht was. Vooral in de zomer is dit een heerlijke dorstlesser, ijsblokjes in het glas lekker ijskoud. Soms krijgen wij van de tante van mijn man een flesje mee naar huis, dit flesje is binnen no time op want mijn meiden vinden het ook erg lekker.

Surinaamse siroop

Zelf heb ik het al een tijdje niet gedronken omdat er erg veel suiker in zit. Maar aangezien ik mijn meiden het al heel lang geleden had beloofd om een keer zelf Surinaamse siroop te maken, volgens mij al 2 jaar lang, heb ik het afgelopen weekend toch maar een keer gemaakt. Zijn the girls ook weer ff zoet. Je kan er trouwens ook heerlijke ijsjes mee maken, er zijn heel veel smaken te koop bij de toko dus je kan eindeloos variëren. Misschien wil jij het ook wel een keer maken, dus ik deel het recept graag.

Wat heb je nodig?

•Grote pan
•2,5 liter water
•2 pakken suiker van 1 kilo
•3 eetlepels citroenzuur (te koop bij de toko) •1 flesje essence ( ik gebruikte de cola smaak)
•2 lege schone flessen (ik kocht de mijne bij Ikea)
•Trechter

Hoe maak je het?

Breng in de pan de 2,5 liter water aan de kook, wanneer het water kookt voeg je voorzichtig de suiker erbij. Roer goed door tot de suiker is opgelost, laat hierna nog een halfuur doorkoken op halfzacht vuur met de deksel er schuin op.

Haal daarna de pan van het vuur en laat het ongeveer 2 uur afkoelen. Voeg dan de helft van het flesje essence bij het suikerwater en ook de 3 eetlepels citroenzuur. Roer goed door totdat het citroenzuur is opgelost. Laat dan verder goed afkoelen. Wanneer het goed is afgekoeld, schenk je met de trechter de siroop in de flessen.

En nu kan je eindelijk genieten van je zelfgemaakte Surinaamse siroop, natuurlijk wel aanlengen met water.
Surinaamse siroop

1 Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.