Skip to content
site-logo

Save the Mama

  • Home
  • Over
  • Contact
  • Samenwerken
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
  • Home
  • Over
  • Contact
  • Samenwerken
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recept voor bananenbrood
Food

Recept voor bananenbrood

8 februari 2016 Esmeralda 7 comments

Gezond en verantwoord

Laatste tijd lees je het steeds vaker, bananen zijn gezond. Yep gezond en ook een verantwoord tussendoortje. Er zijn genoeg redenen waarom bananen gezond zijn, ze geven je energie, ze helpen tegen een kater (maak er dan wel een milkshake van) door het kalium en vitamine B6 zul je je snel beter voelen. Ook helpt een banaan PMS te verminderen en zorgen ze voor een goede opname van andere voedingsstoffen die je nodig hebt. Ik kan nog wel even doorgaan met redenen waarom bananen zo gezond zijn maar eigenlijk wilde ik het over bananenbrood hebben.

Fingerlicking good

Al maanden was ik op zoek naar het recept van het bananenbrood wat ik een hele tijd geleden weleens maakte, het recept had ik ergens opgeschreven maar ik kon het nergens meer vinden. Tot ik de sokkenlade in de slaapkamer opruimde. Vraag me niet hoe een recept voor bananenbrood tussen de sokken terecht komt, i really don’t know… maar ik was wel erg blij dat ik het weer had gevonden. Want dit bananenbrood is fingerlicking good, ik wil het recept graag met je delen!

Wat heb je nodig?

2 rijpe bananen, hoe rijper hoe zoeter
2 eieren
225 gram amandelmeel
1 theelepel baksoda
1 eetlepel kaneel
120 ml water
60 ml agavesiroop
1 theelepel amandelextract
1/2 theelepel vanille extract

Hoe maak je het?

Verwarm je oven voor op 175°C, bekleed een cakeblik met een vel bakpapier wat je eerst even vochtig hebt gemaakt onder de kraan, zo krijg je het bananenbrood makkelijk uit het blik na het bakken.

Prak of pureer de bananen, zet dit dan even apart. Doe de amandelmeel, kaneel en baksoda in een kom en meng het even met een vork goed door elkaar.
In een andere kom klop je de 2 eieren los, voeg daarna het water, amandelextract, agavesiroop, gepureerde bananen en vanille extract toe. Dit voeg je toe aan de kom met het meelmengsel, en mix goed door. Ruikt al lekker he?

Vul het cakeblik met het heerlijk ruikende mengsel en laat het ongeveer 45 minuten afbakken in de oven. Je bananenbrood is klaar wanneer je er met een sateprikker in prikt en deze er schoon uitkomt.
Eet smakelijk!

Heb jij weleens bananenbrood gemaakt?

Recept voor bananenbrood

Gerelateerd

Recept

Related Posts

Koolhydraatarme amandelmeel cupcakes
Koolhydraatarme amandelmeel cupcakes
Koolhydraatarm ontbijt of lunch met gegrilde groente
Koolhydraatarm ontbijt of lunch met gegrilde groente
Koolhydraatarme lasagne ovenschotel zonder pasta
Koolhydraatarme lasagne ovenschotel zonder pasta
Koolhydraatarme cake met walnoten
Koolhydraatarme cake met walnoten

Berichtnavigatie

Spelt speculaaskoekjes
Try-out recept: Koolhydraatarme Bossche bollen

7 comments

  1. Vlijtig Liesje schreef:
    9 februari 2016 om 10:52

    Nee, nog nooit. Ik houd niet zo van bananen.

    Beantwoorden
    1. Savethemama schreef:
      12 februari 2016 om 20:25

      Oh bananen zijn zoooo lekker!

      Beantwoorden
  2. Mary-Lou schreef:
    9 februari 2016 om 17:15

    Ja, heerlijk! Ik maak het trouwens wel in een ronde taartvorm ipv cakeblik. Ik ga deze eens proberen, benieuwd naar de smaak van de siroop.

    Beantwoorden
    1. Savethemama schreef:
      12 februari 2016 om 20:26

      Oja dat kan natuurlijk ook in een ronde vorm!

      Beantwoorden
  3. lodi schreef:
    9 februari 2016 om 17:31

    Ooo dit recept is echt goed. Geen rare ingrediënten die er in gaan. Ik heb het wel eens eerder gemaakt, maar deze klinkt goed! Amandelextract moet ik nog even voor kijken, maar de rest heb ik in huis.

    Beantwoorden
  4. Charlotte schreef:
    13 februari 2016 om 14:31

    Dit ga ik binnenkort ook eens proberen! Ik heb er al zoveel over gehoord maar het nog nooit zelf gemaakt. Ben benieuwd!

    Beantwoorden
  5. Anne schreef:
    16 februari 2016 om 12:14

    Hmm, je kunt vast wel raden waar ik nu zin in heb… Even wachten tot m’n bananen rijp zijn want dit recept klinkt erg goed!

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hi, There!

Welkom op Save the Mama! Je leest hier alles over lifestyle, planten, koolhydraatarme recepten, de leukste reviews en heel veel meer. Heb je vragen mag je altijd een berichtje sturen!
300 x 250 algemeen

Categorieën

  • Beauty
  • Bloggen
  • Boeken
  • Bullet journal
  • DIY
  • Entertainment
  • Fashion
  • Food
  • Geen categorie
  • Gezondheid
  • Huisdieren
  • Koolhydraatarme recepten
  • Lifestyle
  • Netflix
  • Online geld verdienen
  • Personal
  • Planten
  • Review
  • Shoptips

Facebook

Facebook

Save the Mama media

KvK: 87662272

Btw: NL004456240B18

  • Food
  • Lifestyle
  • Personal
  • Gezondheid
  • Entertainment
  • Bloggen
  • DIY
  • Review
  • Shoptips
  • Beauty
  • Koolhydraatarme recepten
© 2023 | Save the Mama