Gister was het weer mijn eerste werkdag na 3 weken vakantie te hebben gehad. BUMMER! Dat was wel weer even wennen om op tijd naar bed te gaan en er om 6.15 uur weer uit te komen. Ik moet weer helemaal in het ritme komen. En aangezien ik de afgelopen weken het niet zo nauw heb genomen qua gezond eten, moet ik ook daar weer helemaal in komen.
Vandaag weer de start gemaakt om terug te gaan naar het “gezonder” eten. Mischien dat de spekreepjes niet zo gezond zijn in dit recept, maar it’s a start, na 3 weken chocolade, koek, junkfood etc.
Ik maakte gisteren dus pasta pesto met spekjes en spinazie.
Voor 4 personen heb je nodig:
300 gram volkoren spaghetti (normaal gebruik ik speltpasta maar dat had ik niet meer in huis)
250 gram magere spekreepjes
500 gram verse spinazie (zak AH)
1 prei
parmezaanse kaas
90 gram pesto (pesto zelf maken? Het recept vindt je hier Eetspiratie.nl )
Kook de spaghetti en bak ondertussen de spekreepjes zonder boter of olie. Was en snijd de prei en doe deze bij de inmiddels gebakken spekjes. Laat dit ongeveer 3 minuten meebakken. Schep de pesto door het spekjes en prei mengsel, vervolgens voeg je ook beetje bij beetje de spinazie toe, en laat dit slinken. Daarna meng je de pesto spinazie door de spaghetti en breng op smaak met peper.
En je bent klaar om te eten. Strooi nog een beetje parmezaanse kaas erop, heerlijk! Eet smakelijk.