Project positief

1 0

Ik heb het al eens eerder verteld, ik hou van positieve mensen. Vaak word je door hun aangestoken en trekken ze je mee in al het positive tenminste voor mij werkt het wel zo. Gelukkig maar! Zo kwam ik via Bloglovin’ terecht op de blog post Project positief tag van By Dagmar Valerie. Heel mooi ook hoe zij zegt “Geluk vermenigvuldigt zich als je het deelt”. Yep ik ga de positief tag ook met jou delen en hopelijk steek ik jou ook aan!

Wat is je favoriete quote en waarom?
Voor mijn 40ste verjaardag kreeg ik van mijn schoonzusje een metalen bordje met daarop de quote “Life is better when you are smiling”. En dit is zo waar, wanneer je lacht gaat alles veel makkelijker, voel je je beter, steek je mensen aan en lachen ze naar je terug. Lachen doet zoveel goeds met je.

Welke droom zou je in je leven willen realiseren? Yes you can!
Klinkt misschien raar maar moest hier wel even over nadenken. Ik heb de laatste jaren al zoveel gerealiseerd wat ik graag wilde en waar ik zo gelukkig mee ben. Minder werken, een eigen bedrijfje, verhuizen naar een groter huis en eindelijk een auto onder onze kont. Reizen naar verre landen heb ik nog nooit gedaan, ik heb zelfs nog nooit gevlogen. Ik ben 2 keer echt op vakantie geweest in Spanje met de bus and that’s it. Dus ja reizen droom ik wel een beetje van.
Ik wil ooit heel graag een keertje naar Amerika! Natuurlijk naar New York en nee niet om alleen maar te shoppen ik wil gewoon zoveel zien daar. Het gevoel alleen al om daar te zijn lijkt mij zo geweldig.
IMG_0221.JPG

Ook met zijn viertjes op vakantie naar Suriname waar mijn man en kinderen hun roots liggen zou super zijn. Mijn man is daar wel al vaker geweest maar de laatste jaren is het er niet meer van gekomen. Ik droom nu al helemaal weg, wat zou dat fijn zijn! Gelukkig is dit waarschijnlijk wel allemaal haalbaar, who knows…..

Wat betekent geluk voor jou?
Geluk is een breed onderwerp, geluk kan zo veel betekenen. Poeh hey!
Mijn gezin, de warmte, de liefde die ik van ze krijg en dat ik dat ook weer terug aan ze kan geven. Tijd met hun en onze familie doorbrengen dat is geluk voor mij. Maar ook wanneer ik in de ochtend opsta om te gaan werken de regen keihard hoor kletteren op het dakraam ik stiekem een beetje humeurig wordt en wanneer ik dan naar buiten stap dat het dan droog is en ik gelukkig droog aan kom op mijn werk na een kwartiertje fietsen! Stom maar het maakt mij gelukkig haha.

Wie kan jou ontzettend opvrolijken?
Ik lach al om een scheet, ja echt waar. Hier in huis zitten ze mij vaak aan te kijken en zegt mijn oudste dochter; jij lacht echt om alles. De flauwste dingen, de stomste filmpjes ik kan echt helemaal in een deuk gaan. Maar goed de vraag was, wie mij ontzettend kan opvrolijken…. Mijn kinderen en man met hun rare kuren en streken en ook mijn schoonzusje die is net zo gek als een deur en lekker plat.

Voor wat mogen we je ‘s nachts wakker maken?
Wakker maken? Nee hoor liever niet, laat mij maar lekker slapen anders ben ik ‘s ochtends een wrak. Maar als het echt moet, maak mij dan maar wakker met de mededeling dat ik per direct mijn koffer moet gaan pakken om te vertrekken naar een warm oord met heel veel zon. Ja dan mag je me wel wakker maken.

Waardoor kreeg je voor het laatst een lachbui?
Mijn jongste dochter is 9 jaar en die kan af en toe nogal raar uit de bocht komen. Ze kijkt op naar haar oudere zus van 16 en probeert een beetje op haar level te zitten met haar doen en laten. Ze wilt erbij horen, dat snap je wel. Af en toe gooit ze er dan ook woorden of zinnen uit, waarvan ze van overtuigd is dat ze het goed zegt. Wij thuis snappen het wel wat ze bedoelt maar er klopt geen ene bal van en dan brullen we hier uit van het lachen tot buikpijn toe. Zij is de laatste tijd wel de aanstichtster van mijn lachbuien.

Op welke prestatie ben je ontzettend trots?
Ik ben er sowieso wel trots op hoe ik in het leven sta, ik heb aardig wat voor mijn kiezen gehad. Van de nare ervaringen en dingen die op je pad komen leer je veel en ik probeer uit alles het positieve te halen. In 2011 ging bij mij het lampje uit en kreeg ik een burnout gepaard met heftige paniekaanvallen die bleven aanhouden. Nu een paar jaar later, heb ik de burnout verslagen heel af en toe nog wel een paniekaanval maar die weet ik op te vangen en te stoppen. Tijdens mijn burnout heb ik mijn eigen bedrijf Boobooz Jewelry opgestart waar ik zeer zeker trots op ben en waar ik hopelijk nog lang mee door kan gaan.

Welke boodschap zou je graag aan anderen willen meegeven?
Blijf niet te lang hangen in het negatieve. Sta met 2 benen in het leven, draai het negatieve om in het positieve. Het leven is zoveel makkelijker wanneer je positief bent. Heb je een doel wat je wilt bereiken, ga er voor. Heb vertrouwen in jezelf dan kom je er echt wel. Begin de dag met een lach en lach terug naar mensen ook al ken je ze niet, met jouw lach maak je ook hun dag goed. The world is yours, so rock it!

IMG_0353.JPG

1 Comment
  • Peggy's Pastime
    mei 28, 2015

    Inderdaad, life is better when you are smiling ! Ik probeer dat zoveel mogelijk te volgen maar soms wordt dat toch moeilijk gemaakt in onze huidige, harde wereld met helaas veel verzuring.
    En oooooh, New York ! Ik ben er bijna 2 jaar geleden geweest en dat is echt super. Als je de kans krijgt moet je zeker ooit eens gaan. Er is zoveel te zien en te doen (veel meer én leuker dan shoppen), het straalt gewoon iets fantastisch uit, heel die stad. Ik kan nog genieten van mijn dagboeken op mijn blog :-).

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.