Pizzabodem van tonijn

3 0

Hoe kan je niet van pizza houden?

Gooi je handen in de lucht als je van pizza houdt! Hoe kan je niet van pizza houden?! Kan hoor, natuurlijk…maar nee ik snap je dan niet lol. Pizza Margherita is mijn favoriet…alleen eet ik de echte allang niet meer, dat past namelijk niet bij het koolhydraatbeperkte eten wat ik doe. Ooit zal ik het heus nog wel eten hoor, op één van mijn cheat momenten maar voorlopig niet. Ik hoor je denken, maar hoe kan je nou van de echte pizza afblijven als je zo van pizza houdt?

Pizzabodem van tonijn

Nou het zit zo, ik heb een geweldige vervanger voor de real pizzabodem. En dat is een pizzabodem van tonijn! Tonijn? Ja echt tonijn! Mijn nieuwe verslaving… Super simpel om te maken en erg lekker. De bodem word natuurlijk niet net zoals een normale pizzabodem maar ik vind hem toch perfect. Mijn jongste dochter en man vinden het ook om te smullen en dat vinden ze niet zo snel van mijn baksels de laatste tijd. Omdat ik koolhydraatbeperkt eet maak ik ook pizzasaus voor op de pizza, maar als je koolhydraatarm eet laat je de saus weg en beleg je de bodem eerst met plakjes kaas en daarna topping naar keuze wat voor jou passend is.

Wat heb je nodig voor de pizzabodem van tonijn
1 blikje tonijn in olijfolie
1 ei
3 eetlepels amandelmeel

Hoe maak je de bodem
Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat het blikje tonijn uitlekken en doe de tonijn in een kom, prak dit eerst fijn voordat je het ei en het amandelmeel er doorheen mengt. Wanneer je een smeuïg beslag hebt zet je het even aan de kant en bekleed je je ovenplaat met bakpapier. Smeer het bakpapier in met een beetje olijfolie zodat je bodem straks niet blijft plakken.

Smeer nu het tonijnmengsel uit op het bakpapier in een ronde vorm of vierkant, niet te dun, niet te dik.

Pizzabodem van tonijn

Bak de bodem 20 minuten in de oven, daarna keer je de bodem om. Beleg hem met de topping naar keuze en bak hem dan nog 10 minuten af. En klaar is je pizza! Eet smakelijk…

Ga jij de pizzabodem van tonijn ook een keer maken? Let me know!

3 Comments
 • Babs
  juni 14, 2016

  O ja zeker! Wij maken vaak zelf pizza’s en dan beleggen wij hem met tonijn. zo een bodem is ideaal, want minder koolhydraten kan ik alleen maar toejuichen!
  Briljant gevonden, thanks!
  Babs onlangs geplaatst…Nieuwe zomervarianten treacle Moon™ Bath & Shower GelsMy Profile

 • Marjoleine
  juni 14, 2016

  Het is dat ik niet zo van tonijn hou, anders had ik dit graag willen proberen!

 • Mariska
  juni 14, 2016

  Dit is ook niet zo moeilijk om te maken! Super handig 😀 en lekker, ik houd wel van tonijn en probeer gezonder te eten. Maar sommige van die speciale bodems zijn best wel ingewikkeld :O

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.