Try-out recept: Koolhydraatarm Monchoutaartje

10 4

Trek in een stukje taart

Op Facebook heb je de optie om links op te slaan, erg handig voor artikelen die je nog eens terug wilt lezen of om recepten op te slaan zodat je ze later een keer kunt maken. Ik maak gretig gebruik van die optie, vooral om recepten op te slaan. Een tijdje terug bewaarde ik het recept voor een koolhydraatarm Monchoutaartje, de taartbodem van dit recept mislukte bij mij… Waarom weet ik niet want ik had mij precies aan het recept gehouden. Gelukkig had ik ook nog het recept van een koolhydraatarme cake, dus deze maar meteen erachteraan gebakken. Deze cake lukte wel, blij toe want ik had echt trek in een stukje taart of iets wat er op leek. De cake heb ik in een vierkante vorm gebakken en daar de topping van het recept van het Monchoutaartje dan maar opgesmeerd.

Koolhydraatarm Monchou taartje

Koolhydraatarm Monchou taartje

More for me

Heaven!!! Wat een heerlijk taartje was het, de bodem krijgt een lekkere smaak door de vanille eiwitpoeder en aan de topping had ik nog wat druppels Stevia toegevoegd. Perfect om je zoete trek mee te stillen wanneer je koolhydraatarm of koolhydraatbeperkt eet. Natuurlijk kan je hem ook gewoon maken wanneer je niet op de koolhydraten let. De rest van het gezin is niet dol op mijn baksels de laatste tijd, tja er zit geen echte suiker in he! So more for me! Maar ja ik zat natuurlijk wel met een heel Monchoutaartje voor mezelf, ik had het in de koelkast laten staan, vergeten in te vriezen helaas. Dat doe ik de volgende keer wel want het is zonde om hem na een paar dagen weg te gooien.

Recepten

Wil jij ook een keer het Monchoutaartje maken? Het recept vind je hier, misschien lukt de bodem bij jou wel. En voor de koolhydraatarme cake vind je het recept hier.

Nu ben ik wel benieuwd of jij ook van taartjes houd! Misschien heb jij wel een lekker recept voor mij, ik lees het wel in de comments!

10 Comments
 • Lianne
  juni 20, 2016

  Ik houd zeker van taartjes en van deze had ik niet eerder gehoord. Ben wel benieuwd, maar ook wel een beetje bang… Ideaal trouwens he, het opslaan van links op facebook. šŸ™‚
  Lianne onlangs geplaatst…Heel Altena en Bommel BaktMy Profile

  • Savethemama
   juni 21, 2016

   Bang voor?

 • YuSt
  juni 21, 2016

  Bedankt voor de tip.
  Let’s bake some cake

  • Savethemama
   juni 21, 2016

   You’re welcome!

 • Nesrin
  juni 21, 2016

  Wat jammer dat de bodem is mislukt maar cake met een laag Monchou lijkt mij ook heerlijk.
  Nesrin onlangs geplaatst…Plog Dagje Amsterdam Filorga en Mooi PRMy Profile

  • Savethemama
   juni 21, 2016

   Ja erg jammer, maar de topping van jouw recept was echt heerlijk!

 • Vlijtig Liesje
  juni 21, 2016

  Ik eet bijna nooit taart of gebak omdat ik het zonde vind van de calorieĆ«n. Ik eet liever een paashaas ‘s avonds ; )

  • Savethemama
   juni 25, 2016

   Haha ook erg lekker!

 • Marleen
  oktober 18, 2018

  Je kan voor de bodem ook suikervrije wafels gebruiken Van Body en Fit. Voor een zachte bodem gewoon de wafels gebruiken. Voor extra smaak de walden farms syropen gebruiken evt. Of wat rum essence. Harde bodem, de wafels verkruimelen en mengen met ongeveer 75 gram gesmolten roomboter

 • Carmen
  december 6, 2018

  Hey de link van het monchou taartje werkt niet meer, weet je nog welke website het was?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.