Je huis opnieuw inrichten op de goedkope manier

0 0

Huis opnieuw inrichten kriebels

Eens in de zoveel tijd krijg ik de “huis opnieuw inrichten kriebels”. Meestal krijg ik deze kriebels zo rond de herfst en wintertijd. Jijzelf herkent het gevoel vast ook wel. Op een gegeven moment ben je gewoon uitgekeken op hoe je huiskamer is ingericht. Wanneer het koudere seizoen aanbreekt en je van in de tuin zitten weer gaat verkassen naar elke avond binnen bij de verwarming heb je gewoon zin in een wat warmere uitstraling, gezellig en knus. En als het even kan een warme mok met chocolademelk en slagroom erbij. En wat ook fijn is, het hoeft helemaal niet duur te zijn om je huis een geheel andere look te geven.

Huis opnieuw inrichten met nieuwe kleuren en texturen

Je huis opnieuw inrichten hoeft niet in de kosten te gaan lopen. Soms kan je met heel weinig al een grote verandering maken. Maak een moodboard met decoratieve spullen die jij mooi vind en waarvan jij denkt dat ze jouw huis een andere uitstraling kunnen geven. Kom je er niet uit? Plan een middagje woonwinkels bezoeken in, of koop wat interieurmagazines en gegarandeerd dat jij ineens genoeg inspiratie hebt. Denk aan kussens, kaarsen, een vloerkleed en een paar trendy planten. Of schaf nieuwe overgordijnen of rolgordijnen aan. Ideaal om je interieur een andere look te geven.

Pas je verlichting aan

Met sfeerverlichting kan je de look van je woning heel snel en simpel veranderen. Denk hierbij aan decoratieve glazen potten met lichtjes erin, een hoge vaas of een stolp op verschillende plekken in de kamer. Maak het af met wat cactusjes en misschien wat fotolijstjes of herfstige decoraties en jouw sfeerhoekjes zijn helemaal klaar. Zo heb je er overigens overdags ook nog wat aan toch?!

Je huis opnieuw inrichten met meubels verplaatsen

Nog een hele simpele tip is, je meubels verplaatsen. Gooi je woonkamer eens een keer helemaal om. Schuif alle meubels in een hoek en ga vanuit daar je kamer anders inrichten. Schuif net zolang je wilt en laat je creatieve zelf los. Twijfel je, vraag dan of je partner je wilt helpen of een vriendin. ‘s Avonds kan je dan lekker op de bank ploffen aan een andere kant van de kamer met je warme chocolademelk.

Pimp je meubels of muren

Ben je de kleur van je muren of meubels zat? Dan weet je wat er te doen staat. Verf kopen natuurlijk. Een muur in een andere kleur geeft al heel snel een vernieuwende uitstraling. Decoreer met een trendy poster of wat gave foto’s. Geen zin om je meubels te verven? Misschien een idee om goedkoop je stoelen opnieuw te laten bekleden of koop een mooie plaid voor over je bank. Zo simpel kan het zijn. Je huis opnieuw inrichten hoeft echt niet duur te zijn.

Heb jij ook weleens de “je huis opnieuw inrichten kriebels”? Hoe ga jij te werk?

Foto via Shutterstock.

Je huis opnieuw inrichten, de goedkope manier

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.