Hoe krijg je een witte achtergrond op je foto?

5 0

Ik heb al een aantal keer de vraag gehad hoe ik zo’n mooie witte achtergrond krijg op de foto’s van mijn sieraden. Zo wit dat de producten bijna van je scherm af springen. Ook voor bloggers is een witte achtergrond op de productfoto’s zeer belangrijk. Vaak als je zo je best doet om mooie foto’s te maken is nog de achtergrond van de foto’s grijzig en dat kan je dan echt niet gebruiken in je blog post. Het heeft mij best veel moeite gekost om erachter te komen hoe ik dit nu het beste voor elkaar kon krijgen zonder professionele foto apparatuur of dure bewerkings programma’s.

Het beste licht om de foto’s te maken is goed daglicht, wanneer het buiten grauw en grijs is merk je dat ook meteen aan de kwaliteit van je foto’s. Dus dan is het beter dat je wacht tot het wat lichter wordt of in het ergste geval moet je zelfs een dag overslaan om je foto’s te maken. Soms komt dat niet uit, maar het is echt het wachten waard.

Ik gebruik altijd een vel wit A4 papier of nog beter een vel A3 papier voor als je grotere producten moet fotograferen. Zelf heb ik meestal genoeg aan een velletje A4 voor mijn sieraden. Zorg dat je altijd fotografeert vlakbij een raam, in de lichtste ruimte van je huis en dat je geen lampen aan hebt. Soms duurt het even voordat de foto naar helemaal je zin is, tig keer je product verplaatsen en 40 foto’s verder heb je pas de foto waar je tevreden over bent.

Eenmaal zo ver dan kan je je foto’s uploaden naar je computer en beginnen met bewerken. Misschien wil je eerst zelf nog wat kleine aanpassingen op de foto’s aanbrengen voordat je aan de gang gaat met de witte achtergrond. Doe de aanpassingen altijd eerst en daarna pas de witte achtergrond. Voor het bewerken gebruik ik meestal www.pixlr.com een gratis foto editor die makkelijk in gebruik is en niet op je pc hoeft te installeren. Kies op Pixlr voor de optie Pixlr editor en open je foto vanaf je computer. Op onderstaande foto’s zie je hoe je verder te werk moet gaan. Easy peasy!

IMG_8546.PNG

Kies voor aanpassen.

IMG_8547.PNG

Daarna kies je voor niveau’s.

IMG_8548.PNG

Speel een beetje met de input niveau’s, dan zie je vanzelf wat er gebeurd en wanneer de achtergrond wit genoeg is.

IMG_8549.PNG

De toverstaf tool gebruik je om toch nog achter gebleven oneffenheden weg te knippen.

IMG_8550.PNG

Klik op de grote witte vlakken en deze worden geselecteerd.

IMG_8551.PNG

Kies voor bewerken, knippen en je bent klaar.

IMG_8552.PNG

Succes! Mocht je nog vragen hebben hoor ik het wel.

5 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.