Ik ben een junk, een echte chocoladejunk! I’m a sucker for chocolate! Je snapt wel dat ik een vreugde dansje heb gedaan toen ik een recept tegenkwam voor zo gezond mogelijke choco kokos bonbons.
En…Oh Em Gee! Ze zijn zo lekker en zo simpel om te maken. Lucky you… ik ben totaal niet gierig dus wil graag het recept delen, als je maar van mijn bonbons afblijft!
Wat heb je nodig?
• 1 cup geraspte kokos
• 1/4 cup kokosvet
• 6 ontpitte dadels
• 1 tl vanille extract
• snufje zeezout
• 75 gram pure chocolade
• 50 gram kokoscréme (toko of AH)
• honing naar smaak
• siliconenvorm voor brownies (Xenos)
Hoe maak je het?
• Smelt het kokosvet in een steelpannetje. Wanneer het kokosvet gesmolten en heet genoeg is voeg je de geraspte kokos toe. Blijf dit nog even goed door roeren om aanbranden te voorkomen. Haal het pannetje van het vuur. De kokos zal verkleuren en licht bruin worden. Roer nog even goed door en zet het pannetje dan even apart.
• Stop de dadels, het vanille extract en het zeezout in de keukenmachine en blend totdat het een mooi romig geheel is. Voeg dit bij het kokosmengsel en roer door, zodat alles goed mengt. Heb je geen keukenmachine kan je de dadels ook heel fijn snijden en daarna pletten.
• Doe dit mengsel in een silicone bakvorm (Xenos) voor brownies, dan heb je gelijk mooie blokjes. Plaats het nu voor een uurtje in de vriezer.
• Druk de kokosblokjes uit de silicone vorm . Smelt de chocolade au bain-marie, voeg ook de kokoscréme en honing toe en dip de kokosblokjes in het chocolade mengsel. Leg de choco-kokos bonbons op bakpapier en laat ze nog een uurtje uitharden in de koelkast.
Het originele recept is van Blij zonder suiker, deze heb ik een beetje aangepast naar eigen smaak want 100% pure chocolade krijg ik niet weg helaas.
OOWEMGEE inderdaad. Ik ga ze maken… al gaat het lastig worden om het uurtje uitharden uit te zitten!
Dit lijkt me heel lekker. Als je toevallig nog wat over hebt, wil ik ze wel. 🙂
Hmmm dat klinkt lekker! Even onthouden 🙂