Onderweg naar een gezond, fit en slanker lichaam #1

Gezond, fit en slanker lichaam

Het nieuwe jaar is begonnen en net zoals vele anderen heb ik als doel een gezond, fit en slanker lichaam te krijgen. Mocht je weleens vaker mijn blog lezen dan heb je vast en zeker weleens voorbij zien komen dat ik dit doel al eerder heb gehad. Maar soms zit je gewoon niet goed genoeg in je vel en komen er dingen tussendoor die de boel stagneren. Dan lukt het totaal niet en gooi ik de handdoek in de ring. Ik heb dan weer even de tijd nodig om op te krabbelen zodat ik er weer met frisse moed volledig tegenaan kan gaan. En dat moment is nu!

Geen makkelijke weg

Ik zit weer lekker in mijn vel en de motivatie is volop aanwezig. Vanaf nu zal ik elke week een update plaatsen over het reilen en zeilen van mijn weg naar een gezond, fit en slank lichaam. Gelukkig weet ik dat het geen makkelijke weg gaat worden en daar ben ik op voorbereid. Er zullen genoeg momenten zijn dat ik de fout in ga maar nog meer momenten waardoor ik steeds dichter bij mijn doel zal komen.

Mijn doel

Wat ik uiteindelijk wil bereiken? Een gezond, fit en slanker lichaam, dat sowieso. Maar meer van mijn eigen lichaam houden, meer energie, meer uithoudingsvermogen, blij zijn met mezelf staat natuurlijk ook op mijn lijstje. Dat kan wel even duren, maar ik heb er alle tijd voor. Geen haast, gewoon op mijn eigen tempo. Stapje voor stapje.

10.000 stappen

Op het gebied van eten moet er veel veranderen. Geen snoep, koek, chips, junkfood etc. je snapt het wel. En wanneer ik dat weer in mijn systeem heb zitten ga ik weer voor het koolhydraatbeperkte eten. Ik sta mezelf wel af en toe een cheatdag of moment toe, anders is het gekkenwerk.

Wat sporten betreft

Ik ben deze week begonnen met het zetten van 10.000 stappen of meer per dag. En dat wil ik nog even blijven doen, 5 dagen per week en in het weekend misschien ook wel. Rustig aan! Wanneer ik meer uithoudingsvermogen heb staat het ook op de planning om het zwemmen weer op te pakken. Misschien dat ik daarna over een tijdje ook weer in de sportschool beland, want strak in het pak is wel zo fijn. We zullen zien, time will tell!

In ieder geval heb ik er super veel zin in en is het mij deze week al erg goed afgegaan. So let’s do this!

Hoe zit het met jou? Aan het diëten of ook weer aan het sporten geslagen?

Foto iPhone via Shutterstock 

10 Comments
 • marije
  januari 7, 2017

  Je klinkt goed gemotiveerd! Ik let altijd op mijn eten, soms wat strenger dan anders 😉

 • Els
  januari 7, 2017

  Goede plannen! Succes met uitvoeren :-). Ik wil ook echt weer wat meer bewegen!
  Els onlangs geplaatst…Tutorial #37: IJsbeer van vilt ★My Profile

 • Jacqueline
  januari 7, 2017

  Elke week een update, ha, dan moet je wel volhouden! 😉 Succes!

  Ik ga gewoon weer op dezelfde voet verder, was er al een poosje mee bezig. Maar het kost bij mij wat meer moeite en tijd, dus die neem ik dan maar.
  Jacqueline onlangs geplaatst…Genaaid in 2016My Profile

 • Ilse van Kreanimo
  januari 7, 2017

  Al voor de feesten…
  Ik sta op -13 kilo (yeah- cheer for myself).

  Tussen kerst en nieuw verloor ik zelfs 400 g – ik kon het zelf niet geloven.

  Ik ben ook terug aan het fitbitten! 10 000 is mijn doel.

  Ik wil ook terug gaan hardlopen, maar ik moet nog even wachten van mijn begeleidende diëtiste (ja – ik weet dat zoiets gek klinkt, maar ik luister flink, want wat zij me heeft bijgebracht, werpt zijn vruchten af!)

  Succes!

 • Hennie
  januari 8, 2017

  Wat ben je goed bezig! Nu ken ik je alleen van foto’s en daar vind ik je alles behalve dik, maar zelf ben je natuurlijk een stuk kritischer. Succes en YOU CAN DO IT!
  Hennie onlangs geplaatst…Mijn ervaring met Medik8My Profile

 • jonna@burgertrutjes
  januari 8, 2017

  Goed bezig zeg!! Ik ben vorig jaar 30 kilo afgevallen zonder dieet. Nu wil ik nog een paar kilo afvallen. Maar het einde is in zicht. Succes!!
  jonna@burgertrutjes onlangs geplaatst…Timemanagement vs. het meest chaotische meisje ever!My Profile

 • iris
  januari 8, 2017

  succes. ja ik ben aan het afvallen ik zit in een rolstoel en was in 6 maanden 9 kilo aangekomen. ik paste bijna niet meer in mijn rolstoel alleen afvallen is dan moeilijk wat wat je zegt het zit in het eten en bewegen. bewegen is een beetje lastig ik zwem wel 1 x per week en 1x per week op de motomed dat is een diets voor je benen die je benen beweegt en je kan ook zelf trappen. ik ben naar een dietiest geweest bleek dat ik te weinig at en te laat ontbeet heb tips en lijsten mee gekregen wat voor tussendoortjes goed zijn en hoeveel boterhammen etc en ben al wat afgevallen

  dus zet m op en gewoon op je eeigen tempo
  iris onlangs geplaatst…Waarom doen we elkaar zo pijn in de wereld waar is het respect gebleven?My Profile

 • Jessica
  januari 8, 2017

  Ik ben eind november begonnen met shaken… Ondertussen 5 kilo afgevallen, ben ik erg blij mee, liever dan dat ik er nog eens 5 had aan gegeten tijdens de kerstdagen.
  Jessica onlangs geplaatst…Voornemens van bloggers voor 2017 – Mariëlle MarkgraaffMy Profile

 • Leonie van Mil
  januari 10, 2017

  Wat goed!!! Heel veel succes! Ik ben wel beter op mijn eten gaan letten. Verder eigenlijk niet.
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…Nieuwe blog-serie | Mijn zoektocht naar gelukMy Profile

 • Cynthia
  februari 6, 2017

  Ook ik ben volop bezig met sporten en gezond eten. Na een vol jaar van van alles eten en stoppen met hardlopen. Hardlopen oppakken lukte maar niet, dus ga ik nu naar de sportschool. En dat vind ik veel leuker nog!! Veel succes met goed bezig zijn. Op naar meer tevredenheid!!!!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.