De reden waarom ik gemberthee ga proberen

9 0

Gemberthee zou afvallen kunnen stimuleren

Mijn man wees me er laatst op dat het drinken van gemberthee het afvallen zou kunnen stimuleren. Hij had het ergens gelezen en aangezien ik graag wat kilo’s kwijt wil raken ben ik op onderzoek uitgegaan. Van het onderzoekje ben ik stukken wijzer geworden dan ik al was…ahum en kwam nog veel meer voordelen tegen van het drinken van gemberthee.

Gember

Gember wordt gewonnen uit de wortelstok van de gemberplant en is één van de meest geconsumeerde specerijen ter wereld. Gember heeft een sterke en pittige smaak waardoor ik het eigenlijk niet vaak eet. Hier in Nederland wordt gember vooral gebruikt in koek en gebak, bijvoorbeeld in gemberkoek, ontbijtkoek en speculaas. Maar je kunt ook gemberthee maken van verse gember of je kunt de thee kant en klaar kopen in de winkel. Omdat ik heb gelezen dat kant en klare gemberthee ook dezelfde werking heeft kocht ik drie verschillende theetjes om uit te proberen. Daarover vertel ik je straks meer. Eerst wil ik een aantal redenen opnoemen waarom het drinken van gemberthee gezond is.

Waarom gemberthee gezond is

 • Versterkt je immuunsysteem

Wil je minder vaak ziek zijn of sneller herstellen wanneer je ziek bent dan is gember waarschijnlijk je redding. Door middel van studies die ondersteund worden door de wetenschap is het bewezen dat gember je immuunsysteem versterkt.

 • Helpt bij afvallen

Gember kan een belangrijke rol spelen in het afvalproces. Je kan het vergelijken met een vetverbrander en helpt je lichaam om vetreserves aan te spreken en niet alleen vocht te verliezen. Ook geeft gember je een vol gevoel, je eet dus minder omdat je langer verzadigd bent.

 • Vermindert stress

Gemberthee heeft een kalmerende uitwerking op geest en lichaam, het vermindert stress en verbetert je stemming. Neem dus ook de gembertheetjes mee naar je werk voor een rustgevend en fris gevoel.

 • Helpt misselijkheid te verlichten

Heb je last van ochtendmisselijkheid of heb je vaak last van reisziekte dan kan gember je helpen dit te verlichten. Een kopje gemberthee met citroen kan wonderen verrichten.

 • Meer energie

Gemberthee helpt om gifstoffen uit je lichaam af te voeren. Zo zuivert het het je lever en krijg je meer energie.

Ik kan nog wel even doorgaan, maar dat doe ik niet want dan wordt het een eindeloos artikel. De hoofdreden dat ik de thee ga drinken is natuurlijk om te ondervinden of het echt het afvallen stimuleert. Wanneer je ouder wordt is het moeilijker om af te vallen, je lichaam verandert en het reageert anders op afvallen en aankomen. Je stofwisseling wordt trager en nieuwe kilo’s gaan voornamelijk in je buik zitten. Daar kan ik inmiddels over meepraten. Het schijnt dus dat gemberthee de stofwisseling versnelt, je snapt wel dat ik daarom zo nieuwsgierig ben. Wat ik mezelf wel afvroeg was of ik gemberthee lekker zou vinden. Gember is pittig en scherp van smaak dus eigenlijk wist ik het antwoord al. Maar goed ik ben van mening dat als ik mijn doel wil bereiken ik ook af en toe dingen zal moeten eten of drinken die ik niet zo lekker vind en wat scheelt is dat ik citroen en honing mag toevoegen voor de smaak.

Ik kocht 3 verschillende pakjes gemberthee

 • Zonnatura – 100% gember citroengras
 • Yogi tea – Groene thee gember citroen
 • Yogi tea- Gember citroen

gemberthee

Sowieso wil ik ook zelf de verse gemberthee maken en kijken wat dat voor uitwerking heeft, maar ik koos eerst voor de makkelijke weg. Kant en klare thee. De groene gemberthee van Yogi tea bevat naast gember en citroen ook, zoethout, pepermunt en zwarte peper. De gember citroen van Yogi bevat ook nog een hibiscus daarnaast. Ik heb inmiddels wel al een kopje Zonnatura gember citroengras gedronken om te ervaren hoe de smaak zou zijn. Deze bevat 90% gedroogde gember en 10% citroengras en ik moest wel even wennen aan de smaak. Het is een beetje pittig inderdaad maar je proeft ook duidelijk de citroengras, ik heb er wel een beetje honing aan toegevoegd en dan is de thee goed te doen. Totaal niet vies gelukkig. Dit is dan ook de thee die ik de komende tijd ga uitproberen. Over een tijdje zal ik hier een update over geven of het is bevallen en of het echt werkt.

gemberthee

Het is de bedoeling om elke ochtend te beginnen met een kop thee en dan vervolgens om de drie uur weer een kopje thee. In totaal 4 kopjes thee per dag. Zo heb ik gedurende de dag actieve stoffen in mijn lichaam en heb ik constant waarschijnlijk dat verzadigd gevoel en grijp ik niet snel naar tussendoortjes. Ik ben heel erg benieuwd hoe dit zal gaan verlopen. Ik hou jullie op de hoogte!

Gebruik jij vaak gember of heb je weleens gemberthee gedronken?

 

9 Comments
 • Jacqueline
  maart 25, 2017

  Goed te doen, haha! Ik vind gemberthee heerlijk. Maar ik hou wel van afwisseling, dus zou niet zo snel heel veel gemberthee gaan drinken.
  Heb het ook wel eens zelf gemaakt, met verse munt erbij, mmmm….
  Jacqueline onlangs geplaatst…Handletteren: lelijke teksten mooi ingepaktMy Profile

 • marije
  maart 26, 2017

  Ik weet dat gemberthee gezond is maar ik vind het best heftig om te drinken. Ben benieuwd of het helpt bij afvallen

 • rachel
  maart 26, 2017

  ik drink dagelijks een paar koppen gember thee maar dan van verse gember, geen zakjes dus. kalmeerd mijn maag van 😉

 • Vlijtig Liesje
  maart 28, 2017

  Ik ken het alleen tegen de misselijkheid in de zwangerschap. Maar als ik het zo lees zou ik het zo gaan drinken. Wat een boel voordelen!
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Hoe houd je je aan je budget?My Profile

 • Leonie van Mil
  maart 31, 2017

  Hele hoop voordelen dus. Ik heb het ooit gedronken. Per ongeluk eigenlijk. Ik pakte bij iemand een zakje rooibos thee. Daar bleek gember bij te zitten. Subtiel door mijn eten vind ik niet zo erg. Maar bij deze thee was het te aanwezig. In plaats van dat het mij hielp met misselijkheid, werd ik er juist misselijk van. Hahaha. Ik hou gewoon echt niet van gember 😉
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…Eén jaar mamaMy Profile

 • Armande
  april 6, 2017

  Oh dat was ik ook van plan, om gemberthee te drinken, maar zo heel thee-ig ben ik eigenlijk niet. Als je verse gember gebruikt, schijnt het het beste te zijn om de plakjes gember met het water op te koken. Dus geen kokend water erop gieten maar mee verwarmen. Dan wordt het een betere thee blijkbaar.
  Armande onlangs geplaatst…Kantoor vroeger – toen een 9 tot 5 mentaliteit nog geen vies woord wasMy Profile

 • Noor
  augustus 30, 2017

  En? Wat zijn je bevindingen geweest? Ik ben net ook begonnen met Gorene thee Gember van Zonnatura

 • Josee
  juni 12, 2019

  Nu ruim 2 jaar later ben ik benieuwd hoe je de gemberthee vond? en of je hem nog drinkt?

  • Savethemama
   september 15, 2019

   Gemberthee is niet echt mijn ding dus nee ik drink het niet meer 🙈

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.