Gaan we voor een barbecue of een buitenkeuken?

2 0

Lekker grillen op de barbecue

Het is zomer, de tuin hebben we een beetje gepimpt en over 3 weken heb ik vakantie dus laat de zon maar komen. Ik hou er van om veel buiten in de tuin te vertoeven wanneer de temperatuur het toelaat. Heerlijk wanneer je ‘s ochtends net wakker bent en dan meteen je tuin in kan stappen met een kopje thee en dan neerploffen op de loungebank. Niks moet, alles mag. Ik kan dit uren volhouden. In de zomer komt het weleens voor dat ik de woonkamer niet eens van binnen zie. Hele dagen chillen in de tuin in de buitenlucht, ik zou dat het hele jaar wel willen. En wanneer de temperaturen heerlijk zijn dan wil je ook graag buiten eten en zelfs buiten koken oftewel de barbecue aanzetten en lekker grillen.

Buitenkeukens zijn helemaal in

Wij hebben een hoekje in de tuin waar nu een oude glazen eettafel staat die eigenlijk met het grofvuil mee moet, maar die stiekem toch ook wel weer handig is wanneer we aan het barbecueën zijn. Dit hoekje zou een mooi plekje zijn voor zo’n toffe buitenkeuken. Buitenkeukens zijn tegenwoordig helemaal in, en ja met sommige trends doe ik graag mee. Niet dat ik nu direct een buitenkeuken zal aanschaffen, want we hebben een mooie best, grote barbecue en die kan nog wel even mee, maar volgend jaar wil ik er denk ik toch echt wel eentje in mijn tuin hebben staan.

Je kan er op koken, wokken, bakken, grillen en zelfs pizza bakken. Lekker in de buitenlucht kokkerellen in plaats van in een snikhete keuken staan. Supergezellig wanneer je bezoek hebt ook. Bij heel veel mensen zie je dat ze ook een afdakje boven hun buitenkeuken gebouwd hebben, ziet er altijd zo gaaf uit en fijn voor wanneer het ineens gaat regenen.

Barbecue of buitenkeuken

Dit jaar houden we nog even de barbecue in gebruik, en dan volgend jaar maar eens kijken of het aanschaffen van een buitenkeuken haalbaar is aangezien ze best prijzig zijn. Maar aan de andere kant, wanneer je er veel gebruik van gaat maken is het de prijs ook wel weer waard.

buitenkeukens

Heb jij een buitenkeuken of een barbecue?

Foto buitenkeuken via Shutterstock

Foto barbecue via Shutterstock

 

2 Comments
 • Vlijtig Liesje
  juli 11, 2017

  Geen van beiden eigenlijk! Maar zo’n buitenkeuken lijkt me wel multifunctioneel.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Huis kopen? Neem je financiële situatie onder de loep.My Profile

 • Roelina
  juli 20, 2017

  Wij hebben het dus beiden… maar gebruiken de buitenkeuken (die we kregen) niet. Ding wordt smerig en de onze is lastig schoonmaken. Wij vinden bbqen ook veel lekkerder. De smaak van geroosterd vlees mis ik op een gewonen gaspit. Dan kan ik het net zo goed in de keuken maken, die in ons geval ook aan tuin grenst.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.